Ο Τραμπ για την 50η επέτειο μνήμης από τον θάνατο του Μάρτιν Λ. Κινγκ

Με ομιλία του και με μια ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ντόναλν Τραμπ αναφέρθηκε στην επέτειο μνήμης των 50 χρόνων από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Μέμφις του Τένεσι.

«Σήμερα τιμούμε τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και την κληρονομιά δικαιοσύνης και ειρήνης που άφησε στις ΗΠΑ» ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στην ομιλία του τόνισε πως «πρέπει να αγκαλιάσουμε τη ζωή και να αγαπήσουμε τον γείτονά μας, όπως αγαπάμε τον εαυτό μας. Ως ενωμένος λαός, πρέπει να καταγγείλουμε τον ρατσισμό, την απανθρωπιά και όλα εκείνα τα στοιχεία που επιδιώκουν να μας χωρίσουν».

“Να κάνουμε όσα πρέπει για να υλοποιήσουμε το όνειρό του”

Και συμπλήρωσε πως «λίγο περισσότερο από 100 χρόνια μετά τον Αβραάμ Λίνκολν, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλεσε τους Αμερικανούς να απορρίψουν τις άσχημες παρορμήσεις, τις προκαταλήψεις και να αναγνωρίσουν την ομορφιά όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους. Σήμερα παραμένουμε σταθεροί σε αυτή την προσπάθεια, ελπίζοντας να επισπεύσουμε την ημέρα που όλα τα παιδιά του Θεού θα ενώσουν τα χέρια τους για την ελευθερία και για πάντα. Σήμερα, με την εξουσία που μου απονέμεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των ΗΠΑ διακηρύσσω την 4η Απριλίου ως ημέρα τιμής της κληρονομιάς που μας άφησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και προτρέπω όλους τους Αμερικανούς να κάνουν αυτό που πρέπει για να υλοποιήσουν το όνειρό του για ειρήνη, ενότητα και δικαιοσύνη».