Ο «χάρτης» των καταλήψεων σε όλη τη χώρα

Για ποσοστό καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας που φθάνει σε ποσοστό το 13,9% και στη Μακεδονία στο 35%, κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στοιχεία για τις καταλήψεις πανελλαδικά, που έφθασαν στο ποσοστό του 13,9%. Παρά ταύτα, όπως εξήγησε στον Τύπο ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό ήταν μακράν μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, «από τα 604 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν σε κατάληψη τα 210, δηλαδή σε ποσοστό 35%», σημείωσε ο κ. Ανανιάδης.

Αναπλήρωση χαμένων ωρών

Ο περιφερειακός διευθυντής διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προκειμένου να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες αναμένεται να ληφθούν ειδικά μέτρα, όπως ο περιορισμός εκδρομών και εορτών. Την τελική απόφαση για τους τρόπους αναπλήρωσης θα λάβουν τα Σχολικά Συμβούλια.

Στη Λάρισα πληθαίνουν οι καταλήψεις

Σε κατάληψη προχώρησε και το 3ο ΓΕΛ Λάρισας / Φωτογραφία: ΟnLarissa

Τη στιγμή που στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας το κλίμα δείχνει να εξομαλύνεται, στη Λάρισα οι καταλήψεις… αυξάνονται. Συγκεκριμένα, στα 11 σχολεία του νομού που βρίσκονται υπό κατάληψη προστέθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο, οι μαθητές του οποίου «έντυσαν» με σημαίες το κτίριο και το προαύλιο.

Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Μαγνησία

Στο μεταξύ, στην περιοχή της Μαγνησίας οι αντιδράσεις δείχνουν να «ξεφουσκώνουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα μόλις τέσσερα Λύκεια παραμένουν υπό κατάληψη, από τα 15 που ήταν χθες, Πέμπτη, ημέρα κορύφωσης των κινητοποιήσεων.