Ο «ψυχοπαθής καριερίστας» ο τοξικός κ. Κάμινγκς

«Ψυχοπαθής καριερίστας», «αγκιτάτορας». Ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε έναν καθόλου ορθόδοξο πολιτικό στρατηγό ως ειδικό σύμβουλο: τον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον εγκέφαλο της προεκλογικής εκστρατείας για το Brexit.

Με την τοξική του ρητορική, ο 47χρονος Ντόμινικ Κάμινγκς είχε ήδη, πριν από την έλευσή του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, προλάβει να κάνει πολλούς εχθρούς και εντός του Συντηρητικού Κόμματος, στο οποίο δεν ανήκει, άλλωστε.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς έφθασε στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούλιο και ακολούθησε σειρά απολύσεων υπουργικών συμβούλων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι δεν υποστηρίζουν με αρκετή ζέση την υπόθεση του Brexit. Η τελευταία στην σειρά ήταν η Σόνια Καν, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Σατζίντ Τζαβίντ, η οποία απεπέμφθη με σκαιό τρόπο, χωρίς να έχει καν ενημερωθεί ο υπουργός.

Ολοι ξέρουν ότι ο Ντόμινικ Κάμινγκς βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον για την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να εξουδετερωθούν οι βουλευτές στην πορεία του κυβερνητικού επιτελείου προς την 31η Οκτωβρίου και το Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε τηλεταινία που προβλήθηκε τον Ιανουάριο από το Channel 4 με τίτλο «Brexit:The Uncivil War», τον Ντόμινικ Κάμινγκς υποδύεται ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως αγκιτάτορα που χρησιμοποιεί τακτικές που αντλεί από την «Τέχνη του Πολέμου» του Σουν Τζου.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον τον έχει χαρακτηρίσει «ψυχοπαθή καριερίστα», άλλοι τον παραβάλλουν με τον Στιβ Μπάνον, τον ακροδεξιό πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.