Ο ύπνος ένας από τους βασικούς παράγοντες ευτυχίας του ζευγαριού!

Ο ύπνος είναι ένας καθοριστικός και πολύ σημαντικός παράγοντας στην ευτυχία ή όχι ενός ζευγαριού, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η γκρίνια, η αίσθηση του ανικανοποίητου, ακόμη και η έλλειψη εκτίμησης που κάποιες φορές μπορεί να νιώθουμε για τον σύντροφό μας μπορεί να οφείλονται απλά στην έλλειψη καλού ύπνου.

Έρευνα για τη σχέση ύπνου μεταξύ των ζευγαριών

Ερευνητές που μελέτησαν αυτή ακριβώς τη σχέση του ύπνου μεταξύ των ζευγαριών, μας πληροφορούν ότι ο κακός και μη ποιοτικός ύπνος μας κάνει πιο εγωιστές, καθώς βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και όχι του συντρόφου μας.

Τι αποκάλυψε η έρευνα

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας του Μπέρκλει αποκαλύπτει την συναισθηματική αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων που κοιμούνται μαζί.  Αν το κρεβάτι μετατραπεί σε πεδίο μάχης εξαιτίας παραγόντων όπως το ροχαλητό, το τράβηγμα των σεντονιών ή του ότι ένας από τους δύο διατηρεί αναμμένο φως ενώ ο άλλος προσπαθεί να κοιμηθεί τότε κανένας από τους δύο δε θα έχει καλή ημέρα την επομένη.

Έτσι, για να αποφευχθεί η γκρίνια θα πρέπει και οι δύο σύντροφοι να κοιμούνται καλά, μιας που ο σωστός ύπνος εξασφαλίζει την αίσθηση της ευδαιμονίας και της χαράς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην μελέτη συμμετείχαν 60 ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 56 ετών και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας την προηγούμενη εβδομάδα στην Νέα Ορλεάνη.