Πάνος Ρήγας: “Υπόκοσμος η Χρυσή Αυγή” (vd)

Τις ακραίες συμπεριφορές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή καταδίκασε ο Πάνος Ρήγας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του υποκόσμου».

Παράλληλα, απάντησε στις αιτιάσεις του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, περί ευθύνης της κυβέρνησης για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η κυβέρνηση «υπηρετεί τη δημοκρατία με τον πλέον διαφανή τρόπο».

Επίσης, ο Πάνος Ρήγας επέκρινε τη ΝΔ για την «απόπειρα πολιτικής αξιοποίησης του προβλήματος» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την κοινωνία να αντιδράσουν σύσσωμες και να καταδικάσουν όσους με τη στάση τους θίγουν τη δημοκρατία και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια άλλη συνείδηση στη νέα γενιά.

«Απαιτείται όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική ανασυγκρότηση», επεσήμανε.

Τι είπε ο Πάνος Ρήγας για το Σκοπιανό

Απαντώντας σε ερώτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο κ. Ρήγας υπενθύμισε πως δεν πρόκειται για σημερινό πρόβλημα και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση μένοντας πιστή στην εθνική γραμμή της χώρας, όπως διαμορφώθηκε το 2008 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. «Άλλοι άλλαξαν θέση κι έκαναν κωλοτούμπα για να χαϊδέψουν την ακροδεξιά», δήλωσε σχετικά.