Πάπας: «Η Καθολική Εκκλησία δεν έδρασε σωστά στο σκάνδαλο της παιδεραστίας»

Ανήσυχος φαίνεται πως είναι ο Πάπας Φραγκίσκος από το σκάνδαλο της παιδεραστίας στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας, πραγματοποιώντας δηλώσεις κατά την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό.

«Οι εκκλησιαστικές αρχές δεν αντιμετώπισαν με τον κατάλληλο τρόπο τα αδικήματα αυτά», τόνισε ο Αργεντινός Ποντίφικας αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιρλανδία.

«Εκτός από τη μεγάλη χαρά, έπρεπε να επωμισθώ και το βάρος του πόνου και της πικρίας που προκάλεσαν στην Ιρλανδία διάφορες μορφές κακοποιήσεων και από μέλη της Εκκλησίας», είπε ο Φραγκίσκος.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρώην νούντσιος του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες Κάρλο Μαρία Βιγκανό κατά του πάπα για συγκάλυψη υψηλόβαθμων κληρικών που κατηγορούνται για παιδεραστία, ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι «ο Φραγκίσκος είναι πικραμένος».

Ο Ποντίφικας κάλεσε τους δημοσιογράφους «να κρίνουν οι ίδιοι, βγάζοντας τα συμπεράσματά τους», προσθέτοντας ότι «δεν θέλει να αναφερθεί στο όλο θέμα». Αλλά είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, στην σημερινή της έκδοση, η εφημερίδα της Νάπολης Il Mattino γράφει ότι «πρόκειται για μια οργανωμένη, ομαδική επίθεση» και ότι «ο Φραγκίσκος άρχισε να φοβάται για την ακεραιότητά του».

Δείτε επίσης: Πάπας: Στον ψυχίατρο τα παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις