Ειρωνείες ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης πίστευε ότι ήταν πρωθυπουργός το 2016;»

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ περί Συνταγματικής Αναθεώρησης εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναρωτιέται –σε ειρωνικό ύφος– αν ο κ. Μητσοτάκης «το 2016, όταν παρουσίαζε τις προτάσεις του κόμματός του, νόμιζε ότι ήταν πρωθυπουργός»…

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Σύμφωνα με τη ΝΔ, Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να γίνεται μόνο όταν η ίδια βρίσκεται στην κυβέρνηση. Πολύ πειστική ως δικαιολογία για την άτακτη οπισθοχώρηση του κ. Μητσοτάκη, και σε αυτό το, μείζονος σημασίας, ζήτημα. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το 2016, όταν παρουσίαζε τις προτάσεις του κόμματός του, νόμιζε ότι ήταν πρωθυπουργός…».

Πώς ξεκίνησε η ανταλλαγή ανακοινώσεων

Ο πόλεμος των ανακοινώσεων ξεκίνησε όταν η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη γνωστοποίησε ότι σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, για την πρότασή της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η θέση του είναι ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση, καθώς απαιτούνται ευρείες συναινέσεις που δε διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. «Η πρόταση της ΝΔ για ευρεία αναθεώρηση πηγαίνει πολύ πέρα από τα σημεία που σωστά βάζει η κ. Γεννηματά» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.