ΙΝΤΙΜΕ

Παμποντιακή σε Μπουτάρη: «Είσαι υβριστής»

Μαίνεται η κόντρα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας με τον Γιάννη Μπουτάρη καθώς με δημόσια επιστολή της τον αποκαλεί «υβριστή της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την έκπληξη σας και τις δηλώσεις σας, οι οποίες αφορούν την ομοσπονδία μας και το δελτίο τύπου το οποίο εκδώσαμε στις 31-5-2018. Μάλλον κάτι δεν έχετε καταλάβει» αναφέρει η επιστολή. Και συνεχίζει: «Αν διαβάσατε ο ίδιος το δελτίο, θα έπρεπε να κατανοήσετε πως καταδικάζει για ακόμη μια φορά την εκδήλωση βίας εναντίον σας, ενώ το θέμα του είναι η απαξίωση, η οποία επιδιώκεται τελευταία απέναντι στην ομοσπονδία μας και εν γένει στον ποντιακό χώρο με την προσπάθεια σύνδεσης των ποντιακών οργανώσεων με ακραίους πολιτικούς χώρους».

«Κουραστήκαμε να μας εκμεταλλεύονται»

Ανεβάζοντας τους τόνους η Παμποντιακή Ομοσπονδία επισημαίνει πως: «Ο ποντιακός χώρος έχει κουραστεί να τον εμπαίζουν και να τον εκμεταλλεύονται. Η τελευταία σας τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι ενδεικτική μιας στάσης εμπαιγμού. Πότε και ποιόν τρόπο εσείς έχετε βοηθήσει στην ενότητα στον ποντιακό χώρο; Σας παρακαλούμε μην κάνετε παραπλανητικές δηλώσεις επιδιώκοντας δάφνες, οι οποίες δεν σας αξίζουν.

Από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας υπήρξατε ο μόνος δήμαρχος πανελληνίως, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μας για την ημέρα μνήμης της 19ης Μάϊου ( με την μη χορήγηση άδειας για την χρήση της πλατείας Αγ.Σοφίας) και ο μόνος, ο οποίος σύρατε την ομοσπονδία μας στα δικαστήρια. Όσο για την αναφορά σας στην διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στον δήμο σας, να σας επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα προφανή. Πλήθος δήμων ανά την Ελλάδα διδάσκει την ποντιακή διάλεκτο αλλά κανένας δήμαρχος εκτός από εσάς δεν το χρησιμοποιεί ως αντεπιχείρημα στις προσβολές και στις ύβρεις των θυμάτων και των απογόνων τους. Επομένως, για το πόσο έχετε συνδράμει στους στόχους μας, επιτρέψτε μας να διατυπώνουμε τις αμφιβολίες μας» τονίζεται.

«Μην αναζητείται φαντάσματα»

Και καταλήγει: «Μην αναζητείται φαντάσματα, απορώντας για ποιόν λόγο αντιδρούμε και σε τι αποσκοπούν οι ενέργειές μας. Το μόνο μέλημα μας είναι η προώθηση των στόχων μας και η προάσπιση του αγώνα μας, από αρνητές και υβριστές. Μοναδικός οδηγός στον αγώνα μας είναι η ψυχές των 353.000 χιλιάδων γενοκτονημένων προγόνων μας. Δεν έχουμε και δεν επιθυμούμε να αποκτήσουμε καμία σχέση με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Θα προτείναμε να σταματήσετε το κυνήγι μαγισσών και να ασχοληθείτε με τα ζητήματα του Δήμου σας».