Παπαδημούλης: «Η συμφωνία των Πρεσπών η καλύτερη λύση για την Ελλάδα»

Την πεποίθησή του, ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί την καλύτερη λύση για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM.

«Εκτιμώ ότι αν έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία κι αυτό γιατί κάθε μέρα που περνά καταλαβαίνουμε ολοένα και περισσότερο ότι καλύτερη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε:

«Αυτή η λύση συνάντησε ισχυρότατες αντιδράσεις στην πΓΔΜ, που εκφράστηκαν και με την καμπάνια για την αποχή από την πλευρά του VMRO, με το επιχείρημα ότι από την πλευρά τους κάνουν υπερβολικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα κι ότι ο Τσίπρας τα πήρε όλα από τον Ζάεφ».

Παράλληλα, έριξε τα «βέλη» τους προς τη ΝΔ, λέγοντας: «Προκαλώ τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λέει ότι θα φέρει μια καλύτερη συμφωνία, να μου πει ένα κόμμα της Δεξιάς, της Κεντροδεξιάς, της Ακροδεξιάς, της δικής του πολιτικής πλευράς στην Ευρώπη ή και στον πλανήτη, που να συμφωνεί με τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όταν λένε “όχι” στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι αυτοί θα φέρουν μια καλύτερη συμφωνία, απλώς εξαπατούν, παραπλανούν, κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους τους, παίζοντας με τις ευαισθησίες τους».

«Αν δεν περάσει η συμφωνία, θα ονομάζεται “σκέτο” Μακεδονία»

«Καταλαβαίνω απολύτως τις ευαισθησίες και της ανησυχίες όσων έχουν διαφωνία ή επιφυλάξεις με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οφείλουμε να μιλάμε με ειλικρίνεια στους πολίτες», ανέφερε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι «Αν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, έναντι όλων, θα μπει και στο Σύνταγμά της “με βούλα” και υπογραφή, ενώ αν δεν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών θα ονομάζεται “σκέτο” Μακεδονία».

«Αν δεν υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, θα παραμείνουν τα αλυτρωτικά άρθρα στο Σύνταγμα, ενώ αν περάσει θα αφαιρεθούν. Αν περάσει αυτή η συμφωνία θα σταματήσει η καπηλεία της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας, που είναι 100% ελληνική και δεν έχει σχέση με Σλάβους, την οποία προσπάθησαν με γελοίες πρακτικές οι κυβερνήσεις του Γκρούεφσκι να καπηλευτούν, μετατρέποντας το κέντρο των Σκοπίων σε… Ντίσνεϊλαντ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε ειδική μνεία και στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, λέγοντας:

«Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, στο οποίο γίνεται λόγος για δύο άγνωστες, κατ’ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, συναντήσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, καταδεικνύει πρακτικές μυστικής διπλωματίας και το «άλλα μέσα – άλλα έξω». Περιμένουμε και σήμερα κιόλας από τη ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προσωπικά τη Μαρία Σπυράκη να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκαλεί αυτό το δημοσίευμα».