«Οι πρώτες σελίδες στο νέο βιβλίο της μετα-μνημονιακής Ελλάδας»

«Το τέλος των μνημονίων διαμορφώνει μια νέα πολιτική συγκυρία, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του τόπου» σημειώνει, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart», αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, ακόμη, ότι «η σταδιακή ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, εντός του πλαισίου και των κανόνων της Ευρωζώνης, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα χάραξης μιας πολιτικής με βαθιά δημοκρατικές και προοδευτικές τομές», προσθέτοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να γράφει τις σελίδες ενός νέου βιβλίου, εκπληρώνοντας τον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια και περνώντας στον επόμενο στόχο, που είναι η έξοδος από την κρίση και η διαρκής βελτίωση της πραγματικής οικονομίας».

Επίσης υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών, η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Αριστερά, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, αλλά και ένα σημαντικό τμήμα των συντηρητικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζουν την έξοδο από τα μνημόνια».

Αντίθετα, όπως τόνισε, «οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται εγκλωβισμένες σε μια αδιέξοδη και μηδενιστική προσέγγιση, δεν αναγνωρίζουν τις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, θέλοντας να μηδενίσουν τη σημασία της εξόδου», σημειώνοντας πως «δεν έχουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στην ελληνική κοινωνία και να κάνουν την αυτοκριτική τους, αλλά συνεχίζουν να αγνοούν την πραγματικότητα και να εμπαίζουν τους πολίτες, παρασυρόμενες από μια τυφλή αντι-ΣΥΡΙΖΑ εμμονή και υστερία».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η διαμόρφωση μιας μεγάλης, προοδευτικής, κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα για την πατρίδα και την κοινωνία μας, απέναντι στη συντήρηση και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση». Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκαθάρισε ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό και πλατύ προοδευτικό μέτωπο και να απομονώσουμε πλήρως τις πολιτικές δυνάμεις, που στηρίζουν τη διατήρηση των πολιτικών λιτότητας και την εθνικιστική αναδίπλωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ