Παπαδημούλης: «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποτύχει και πάλι να ρίξει την κυβέρνηση»

«Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του, αποκάλυψε το σχέδιο της ΝΔ και των μεγαλοσυμφερόντων που τη στηρίζουν, ζητώντας από τον Πάνο Καμμένο να ρίξει τώρα την κυβέρνηση Τσίπρα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1», σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα αποτύχει και πάλι σε αυτήν του την επιδίωξη».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «εάν η συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια –δημοψήφισμα, συνταγματικές αλλαγές, αλλαγή ονόματος– τότε θα έρθει στην ελληνική Βουλή και θα εγκριθεί με μια καθαρή πλειοψηφία», παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος έχει διαφορετική άποψη.

Υπενθύμισε ότι «και το ΕΛΚ, η πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκουν ΝΔ και VMRO, στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ «ο μόνος που στηρίζει το VMRO είναι ο Ούγγρος Όρμπαν».

«Τη θέση της ΝΔ δεν τη στηρίζει κανένας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι «ο πιο κοντινός στον Μητσοτάκη είναι ο Βέμπερ, ο οποίος έχει πιει το αμίλητο νερό και δεν λέει κουβέντα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι οι άλλοι είναι υπέρ».

Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο κριτήριο των Ελλήνων, επισημαίνοντας: «Καταλαβαίνω τη δυσφορία και τις ευαισθησίες, αλλά αυτό που θα διαπιστώσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια είναι ότι η κυρίως ωφελημένη από αυτήν τη συμφωνία θα είναι η Ελλάδα και ειδικότερη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία μας και η Βόρεια Ελλάδα».

Αναφορικά με τις συντάξεις, είπε ότι «οι αριθμοί είναι με το μέρος μας» για να πείσουμε ότι η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο αχρείαστο και αντιαναπτυξιακό.

Επίσης, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας μίλησε για «δίκες που έρχονται για σημαντικά σκάνδαλα, προκειμένου να εκκαθαριστούν διάφορες υποθέσεις βρωμιάς», κάτι που δεν συνεπάγεται αναταραχή (όπως υποστήριξε), και εξέφρασε την ελπίδα για «μία συμμαχία εντίμων και στην πολιτική ζωή και στη δημοσιογραφία» ανεξάρτητα από κομματικές και πολιτικές διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ