Παππάς: «Η μετεμφυλιακή Δεξιά είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ»

«Η μετεμφυλιακή Δεξιά είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis κατηγορεί τη ΝΔ ότι «κυριαρχείται πλέον σε όλα τα επίπεδα, από την ακραία ομάδα Σαμαρά». Ιδίως για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον αποκαλεί «εμφυλιοπολεμικό πολιτικό, ένα άνθρωπο που έχει τραφεί με τα προτάγματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς, τα οποία επιχείρησε επιτυχώς να κάνει και κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Απαντώντας σε όσους μιλούν για «δικαστικό πραξικόπημα», υπό την έννοια ότι δικαστικοί επιχειρούν να πάρουν την υπόθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο υπουργός είπε ότι «ένας καθαρός ουρανός δεν θα φοβόταν αστραπές. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε μεθόδευση για να φύγει ο φάκελος από τα χέρια των ανθρώπων που δουλεύουν πάνω σε αυτόν τόσο καιρό».

Για το Σκοπιανό εκτίμησε ότι «αν η Ελλάδα κινηθεί με την αυτοπεποίθηση της ισχυρής χώρας που είναι σε θέση να λύνει προβλήματα και να βοηθά και γειτονικές χώρες όπως η ΠΓΔΜ, ώστε να εισέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης, δεν θα έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί».

Τέλος, μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παππάς είπε ότι η χώρα αυτή έχει ανοικτά πολεμικά μέτωπα που δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες της και αντέτεινε το πλεονέκτημα της Ελλάδας, ως χώρας «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή.