Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων από τον ΕΣΑ

Παράταση μέχρι τις 16 Αυγούστου στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Ο ΕΣΑ σημειώνει πως για ακόμη μία χρονιά παρατηρούνται προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων και επισημαίνει ότι κρίνεται αναγκαία η παράταση, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία.

Η επιστολή του ΕΣΑ:

«Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά, τα προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων συνεχίζονται.

Το νέο έντυπο Ε3, απαιτεί επιπλέον χρόνο για την συμπλήρωση του και την υποβολή του. Επιπροσθέτως ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστών – φοροτεχνών και η πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος Taxis κατά τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή των εναπομεινάντων δηλώσεων, θεωρείται βέβαιη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφευχθούν λάθη στη συμπλήρωση τους και να μην υπάρξουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις, που παρά την θέληση τους, δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εμπροθέσμως την φορολογική τους δήλωση,  ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κρίνει αναγκαία μία παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως την 16η Αυγούστου 2018, με  αντίστοιχη χρονική μεταφορά των δόσεων».