Παρέμβαση ΠΝΟ για οφειλές από αυξήσεις-αναδρομικά

Με συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία των εταιρειών της ακτοπλοϊας που δεν έχουν καταβάλει τις προβλεπόμενες για το 2018 αυξήσεις και την αντίστοιχη καταβολή των αναδρομικών στους δικαιούχους ναυτικούς, βάσει της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, προειδοποιεί με επιστολή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Για το θέμα συνεδρίασε χθες η διοίκηση της ΠΝΟ και αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να καταβάλουν τα οφειλόμενα αναδρομικά στους ναυτεργάτες.

«Παραβιάζουν τις συμβάσεις»

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), έως τώρα μόνο τρεις μεγάλες εταιρίες έχουν καταβάλει τις αναδρομικές αυξήσεις των ναυτεργατών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ακτοπλοϊκών και πορθμειακών επιχειρήσεων εξακολουθούν να παραβιάζουν τις συμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος, αναφέρθηκε εκτενώς στην τρέχουσα συγκυρία και υπογράμμισε ότι τα εργατικά δικαιώματα εξακολουθούν να υπονομεύονται στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική-εφοπλιστική αυθαιρεσία και τρομοκρατία παραμένει αλώβητη, ενώ το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων βρίσκεται κάτω από την ίδια αντεργατική μνημονιακή πολιτική.

Δείτε επίσης: Στο μπλόκο Νίκαιας οι αγρότες για τρίτη σερί μέρα