Παραλίγο σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία με χιλιάδες νεκρούς!

Παραλίγο σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία με χιλιάδες νεκρούς! Είκοσι δυο βαγόνια ενός τραίνου, στα οποία επέβαιναν περίπου 1000 άνθρωποι.

αποκόπηκαν από τη μηχανή και άρχισαν να κυλούν προς τα πίσω διανύοντας απόσταση 12 χιλιομέτρων προτού τα σταματήσουν τοποθετώντας πέτρες στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπως ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Σιδηροδρόμων.

«Θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι φρικτό και αυτό απετράπη χάρη στο προσωπικό που ήταν σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Τζ. Π. Μίσρα εκπρόσωπος της εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ινδίας.

Δεν τραυματίστηκε κανείς!

Η παραλίγο σιδηροδρομική τραγωδία είχε τεράστιο επικοινωνιακό αντίκτυπο στην Ινδία και φυσικά στις αρχές της χώρας. «Όλοι στο υπουργείο είναι κατάπληκτοι και σοκαρισμένοι», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι κανένας επιβάτης δεν έχει τραυματιστεί. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Τιτλάγκαρθ του κρατιδίου Οντίσα της ανατολικής Ινδίας.

Επτά υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας που δεν ακολούθησαν τους κανονισμούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί η αιτία της αποκόλλησης των βαγονιών από τη μηχανή του τραίνου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ