Παρασκευόπουλος: «Ψέματα όλα όσα είπε η Σπυράκη»

«Όλα αυτά ήταν ψευδή, όλα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” σχετικά με την ανακοίνωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για την υπόθεση συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα τον Αύγουστο του 2016, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση». 

«Αναφέρθηκε ότι τροποποιήθηκε ο νόμος Παρασκευόπουλου σε μία νύχτα. Ούτε ο Νόμος Παρασκευόπουλου τροποποιήθηκε διότι η ρύθμιση αυτή ήταν αντίστοιχη με άλλες ρυθμίσεις, που είχαν προϋπάρξει του 2012 και όχι το 2013. Ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου του 2015 δεν είχε καμία σχέση. Ήταν μία ρύθμιση για την ελάφρυνση των πινακίων των δικαστηρίων, αναγκαία αν υπάρχει ένα φορτίο πολλών ποινικών υποθέσεων στα δικαστήρια. Αφορά μόνο ελαφρές υποθέσεις, ούτε καν όλα τα πλημμελήματα, μόνο τα ελαφρά πλημμελήματα. Αυτού του είδους οι νόμοι από τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν φορτώνονται πολύ τα πινάκια των δικαστηρίων συνηθίζονται, στο να ελαφρύνονται από ελαφρές υποθέσεις, οι οποίες παραγράφονται υπό όρους, δηλαδή αν υπάρξει υποτροπή οι ποινές εκτίονται, επομένως όλα ήταν αβάσιμα» επισήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε: «Πρώτον ο νόμος δεν ήταν φωτογραφικός διότι αφορά δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν καλύψει πάρα πολλές περιπτώσεις.

Δεύτερον, τι θα πει μία νύχτα; Εδώ ήταν μία διάταξη που μπήκε σε έναν νόμο στο βασικό νομοσχέδιο, όπως εισάγεται στη Βουλή… Εκείνη την περίοδο μάλιστα για να βγει ένας νόμος είχαμε διαβούλευση και με τους θεσμούς, όχι μόνο με την ελληνική πλευρά και με τη διαβούλευση στη διαύγεια όπου κάθε πολίτης εκφράζει τη γνώμη του […] Όταν ένα νομοθέτημα πάει για διαβούλευση με τους θεσμούς συνήθως γυρίζει πίσω, έχει μια επεξεργασία, έχει τη διαύγεια μετά πάει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η νομοθεσία παλαιότερα ήταν πιο γρήγορη υπόθεση. Από όλα αυτά τα στάδια επεξεργασίας είχε περάσει το νομοθέτημα, το οποίο δεν ψηφίστηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, είχε ψηφιστεί και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το ΚΚΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ