Ξεκινούν αμερικανο-τουρκικές περιπολίες στη Μανμπίζ

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετέδωσε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χολουσί Ακάρ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι Τούρκοι και Αμερικανοί στρατιωτικοί θα ξεκινήσουν κοινές περιπολίες σήμερα ή αύριο στην συριακή επαρχία Μανμπίζ.

«Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση και οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν σήμερα ή αύριο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι «μετά το Μανμπίζ, το επόμενο πεδίο μας είναι η περιοχή που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Ευφράτη».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον είχαν συμφωνήσει σε ένα από κοινού στρατιωτικό σχέδιο που αφορά την σταθεροποίηση της κατάστασης στη συριακή πόλη Μανμπίζ  που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο είχαν απελευθερώσει τα ένοπλα τμήματα των Κούρδων από τους αντάρτες του «ισλαμικού Κράτους» τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα τμήματα των ένοπλων Κούρδων θα πρέπει να απομακρυνθούν από την πόλη Μανμπίζ , καθώς η Τουρκίας θεωρεί την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία.