Πετροβόλησαν εργαζομένους του Νοσοκομείου Σπάρτης

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες στα οχήματα έξι εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης καταγγέλλει το πρόσφατο συμβάν επίθεσης σε βάρος έξι συναδέλφων, που έλαβε χώρα στις 13-03-2018 και ώρα 22:00-23:00 στον κόμβο παλαιάς εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης (σημείο ΦΙΞ) και με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο.

Οι συνάδελφοι κατά την προσέλευσή τους στο χώρο εργασίας τους για νυχτερινή βάρδια και διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στα οχήματά τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και με κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών από την παρουσία κουκουλοφόρων, που κινήθηκαν εναντίον τους.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων περιστατικών βίας που συμβαίνουν στο χώρο του νοσοκομείου σε βάρος των εργαζομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οποιοδήποτε περιστατικό βίας, που απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και εξασφάλισης ασφαλών συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους, που αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου προς όφελος της υγείας του Λάκωνα Πολίτη.