Πιτσιόρλας για Σκοπιανό: «Παράθυρο ευκαιρίας»

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας θεωρεί τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ως ένα «παράθυρο ευκαιρίας  να λύσουμε μια εκκρεμότητα, η οποία μόνο προβλήματα μας δημιουργεί και τίποτα δεν προσφέρει».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχολίασε τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου, στο περιθώριο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

«Πρέπει να το λύσουμε»

«Αν το είχαμε λύσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όλα θα ήταν καλύτερα σήμερα. Από τότε μέχρι τώρα, τα πράγματα χειροτέρεψαν για εμάς. Η καθυστέρηση δεν μας βοηθάει, αντίθετα παγιώνει καταστάσεις που είναι εναντίον μας», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Εμείς αποκαλούμε τη γειτονική χώρα με το όνομα το επίσημο, όλος ο υπόλοιπος κόσμος την αποκαλεί ως Μακεδονία. Οι αλυτρωτισμοί αυξάνονται και επομένως πρέπει να το λύσουμε, γιατί έτσι θα σταματήσουμε μια δυναμική που είναι εναντίον μας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα μας να αξιοποιήσει στο έπακρο τη γεωγραφική της θέση. Η Βόρεια Ελλάδα και η Ελλάδα γενικότερα, αναπτύχθηκαν κάθε φορά που είχαν ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας. Ο,τιδήποτε εμποδίζει αυτό είναι σε βάρος μας», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για μια λύση αποδεκτή, που θα μας εξασφαλίζει από τα δύσκολα θέματα και θα ανοίγει προοπτικές».

«Δε μας ανησυχεί το συλλαλητήριο»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο συλλαλητήριο της Κυριακής (21/1). «Στη Δημοκρατία όλες οι μορφές έκφρασης της γνώμης είναι αποδεκτές», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των λύσεων, έχει την ευθύνη να αξιοποιεί κάθε είδους αντίδραση και κάθε είδους εκδήλωση γνώμης, επομένως δεν μας ανησυχούν».

Ακόμη, υποστήριξε πως «θα πρέπει με ψυχραιμία να αναζητήσουμε την καλύτερη δυνατή λύση», καθώς «είναι ολοφάνερο ότι ο χρόνος δε δουλεύει υπέρ μας» και συμπλήρωσε: «Εμείς δε θεωρούμε ότι έχουμε δυο κατηγοριών Έλληνες: οι Έλληνες οι πατριώτες και οι μη πατριώτες. Όλοι αγαπούμε την Ελλάδα, όλοι θέλουμε την ανάπτυξη, την προοπτική και την προκοπή. Βεβαίως, ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη. Να βρούμε τρόπο να τα συνθέσουμε όλα αυτά προς το καλύτερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ