φωτ. αρχείου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη (2/8)

Στην κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς) θα βρίσκονται την Πέμπτη (2/8) οι περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα θα υπάρχουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση φωτιάς και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε αναλυτικά στο χάρτη πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη (2/8)