Πορτοκάλογλου και Μαχαιρίτσας «Μαζί για το Παιδί»

Μία ξεχωριστή βραδιά περιμένει όσους βρεθούν στο Ηρώδειο την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00: Δύο αγαπημένοι μουσικοί, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώνουν τις φωνές και τις μελωδίες τους σε ένα μουσικό ταξίδι με προορισμό την αλληλεγγύη και τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Σημειώνεται, ότι όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στα σωματεία-μέλη της Ένωσης, η οποία το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική προσφορά της.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη συναυλία, που χαρακτηρίζει ως «μία μικρή συμβολική πράξη συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης» στην τεράστια προσφορά της Ένωσης, τις παράλληλες μουσικές διαδρομές που εδώ και δεκαετίες διανύουν με τον Λ. Μαχαιρίτσα -με τον οποίο μάλιστα ετοιμάζει μία ιδιαίτερη παράσταση για την επόμενη σαιζόν με τίτλο Jukebox-, αλλά και για τις αλλαγές που έχει υποστεί το μουσικό τοπίο από την εποχή των Φατμέ. Όσο για το τι θα κάνει… όταν μεγαλώσει, είναι απόλυτα σαφής: «Θέλω να γράψω μερικά πραγματικά σπουδαία τραγούδια».

Ερ: Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε, μαζί με τον κ. Μαχαιρίτσα, στη συναυλία με στόχο τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»;

Απ: Το έργο που προσφέρει εδώ και χρόνια εθελοντικά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι πραγματικά συγκινητικό. Όπως λέτε κι εσείς στηρίζει σταθερά με εθελοντική προσπάθεια περίπου 30.000 παιδιά. Αυτές οι πρωτοβουλίες σού δίνουν αληθινή ελπίδα και έμπνευση. Σχετικά, λοιπόν, με αυτήν την τεράστια προσφορά στην κοινωνία, η δική μας συναυλία στο Ηρώδειο είναι μία μικρή, συμβολική πράξη συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης. Και σίγουρα μαζί με τον Λαυρέντη θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Ερ: Τι θα ακούσουμε στη συναυλία στο Ηρώδειο;

Απ: Με τον Λαυρέντη έχουμε παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών. Στη συναυλία αυτή, λοιπόν, θα ακουστούν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του καθενός μας, αλλά πάντα με τη βοήθεια του άλλου. Στο μεγαλύτερο μέρος την παράστασης θα είμαστε μαζί στη σκηνή. Μας συνοδεύει μία μεγάλη ομάδα υπέρ-ταλαντούχων μουσικών και δύο εξαιρετικές νέες φωνές: Ο Steve Tesser και η Αγάπη Διαγγελάκη. Επίσης, θα έχουμε κάποιες ιδιαίτερες συμμετοχές-εκπλήξεις. Ονόματα δεν λέμε. Τέλος, λόγω της ειδικής περίστασης θα μας συνοδεύσει σε κάποια κομμάτια και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.