Πούτιν και Μαδούρο θα συζητήσουν για οικονομική βοήθεια στο Καράκας

Το Κρεμλίνο, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζοντας ότι στην ατζέντα των συνομιλιών, αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της ρωσικής οικονομικής βοήθειας προς το Καράκας.

Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ότι κατά τις αυριανές τετ-α-τετ συνομιλίες που θα λάβουν χώρα στην Μόσχα, Πούτιν και Μαδούρο, αναμένεται να συζητήσουν πέραν της οικονομικής βοήθειας και θέματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα όπως και σε άλλους τομείς.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί την Βενεζουέλα, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων στην Βενεζουέλα για την ειρηνική διευθέτηση των διαφωνιών που υπάρχουν και κατά των έξωθεν παρεμβάσεων, θεωρώντας ότι είναι αντιπαραγωγικές.

Παράλληλα ο Ουσακόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου στην Βενεζουέλα θα διεξαχθούν μέσα σε ήρεμο κλίμα χωρίς προκλήσεις και παραβιάσεις.