Πούτιν: «Συνολικά 15 τρομοκρατικές επιθέσεις απετράπησαν φέτος»

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν,  σε δηλώσεις του από την Ρωσία, ανακοίνωσε ότι απετράπησαν φέτος συνολικά 26 σχεδιαζόμενες εγκληματικές ενέργειες σε όλη τη χώρα.

Ο Πούτιν, από το βήμα της τελετής απονομής διακρίσεων σε ανώτατους αξιωματικούς και εισαγγελείς που διορίσθηκαν σε ανώτερες θέσεις, δήλωσε ότι «σε διάστημα εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, οι άνδρες της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) απέτρεψαν 26 εγκληματικές πράξεις τρομοκρατικού περιεχομένου, εκ των οποίων οι 15 ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις». Πίσω από τους αριθμούς αυτούς βρίσκονται «ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη της περαιτέρω συνεργασίας με την Εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή (αντιτρομοκρατική υπηρεσία), ώστε να περιορισθούν οι τρομοκρατικές απειλές, αξιοποιώντας πρωτίστως την έγκαιρη πληροφόρηση και τις προληπτικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης αφορά και όλες τις άλλες δραστηριότητες της FSB που έχουν σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , της διαφθοράς, την υπεράσπιση των κρατικών συνόρων και την αντιμετώπιση των ξένων μυστικών υπηρεσιών.