Ο Πούτιν χόρεψε χέρι χέρι με την Αυστριακή ΥΠΕΞ

Όχι μόνο πήγε στο γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ, Κάριν Κνάισλ, αλλά χόρεψε και χέρι με χέρι μαζί της ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προσκληθεί στο μυστήριο, παρά τις επικρίσεις ορισμένων ότι με την ενέργεια αυτή υπονομεύεται η συνολικότερη στάση της Δύσης απέναντι στη Μόσχα.

Κάνοντας μια στάση στο δρόμο του για το Βερολίνο, για τη συνάντησή του την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ο Πούτιν έφτασε στο γάμο κρατώντας ένα μπουκέτο με λουλούδια και συνοδευόμενος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από μια ομάδα Κοζάκων χορωδών που τραγούδησαν για τους νεόνυμφους.

Φωτογραφίες από το γάμο δείχνουν την 53χρονη νύφη με ένα μακρύ, λευκό και κρεμ φόρεμα «ντιρντλ», να χαμογελάει μιλώντας στον Πούτιν ενώ χορεύουν σε έναν αμπελώνα, στη Στυρία, όπου η Κνάισλ παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ.

Πρόσκληση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η πρόσκληση εξέπληξε πολλούς στη Βιένη και τη Μόσχα, ιδίως επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση επικρίνει ανοιχτά τη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας αλλά και για άλλα ζητήματα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι η Κνάισλ διατηρεί κάποιου είδους φιλία με τον Πούτιν. Ωστόσο, διορίστηκε επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO), το οποίο έχει δεσμούς με το κόμμα του Ρώσου προέδρου.

Ο ηγέτης του FPO και αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε τη χαρακτήρισε «γεφυροποιό», συγχαίροντας το ζευγάρι για το γάμο και ευχόμενός τους «τύχη και αιώνια αγάπη».

Η κάλυψη του γάμου από τα διεθνή μεσα ενημέρωσης θα αποτελέσει ανεκτίμητη διαφήμιση για την Αυστρία, πρόσθεσε. «Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαφήμιση για την Αυστρία, τη θαυμάσια φύση της, τα ονειρεμένα τοπία και την πραγματική φιλοξενία της», τόνισε.

Η στιγμή της άφιξης του Βλαντιμίρ Πούτιν:

https://www.youtube.com/watch?v=oPGSrSw10Ss

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ