Φωτ. αρχείου

Προεδρική χάρη σε 50 φυλακισμένους στην Κύπρο λόγω Πάσχα

Λόγω Πάσχα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε χάρη σε 50 φυλακισμένους. Πρόκειται για 23 ελληνοκύπριους και 17 αλλοδαπούς οι οποίοι επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι έως τις 30  Ιουνίου μιας και είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους.

Μεταξύ αυτών και πρόσωπα που καταδικάστηκαν για διαφθορά

Λόγω Πάσχα και προεδρικής χάρης, δέκα από τους αποφυλακισθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, οι επτά χωρίς κανένα όρο, ενώ στους τρείς, τους Παναγιώτη Νεοκλέους, Ορέστη Βασιλείου και Γιαννάκη Κυαμίδη, που είναι δημόσια πρόσωπα και καταδικάστηκαν σε πολύκροτες υποθέσεις διαφθοράς, που είχαν απασχολήσει την κυπριακή κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια, παραχωρήθηκε αναστολή της ποινής με την σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψουν στη φυλακή εφ΄ όσο δεν καταδικασθούν για άλλο αδίκημα.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους είχε καταδικασθεί με τον τέως βοηθό Γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου σε μια πολύκροτη υπόθεση δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο με αντάλλαγμα επίδειξη εύνοιας από τον τέως βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατά το χειρισμό σοβαρής υπόθεσης μεταξύ δύο Ρώσων αδελφών για κληρονομιά πέραν των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ