«Προειδοποιεί» η Χρυσή Αυγή για επεισόδια στο αυριανό συλλαλητήριο!

«Προειδοποιήσεις» για… επεισόδια και φασαρίες εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή δια στόματος του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου για το αυριανό συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής απέφυγε να αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πίσω από τις καταλήψεις σχολείων ωστόσο ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει τους Έλληνες μαθητές που είναι ενάντια στον εθνομηδενισμό και πρόσθεσε πως η κόκκινη τρομοκρατία δεν θα περάσει στα σχολεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ: «Όχι στην αντιπαράθεση επί των εθνικών θεμάτων στα σχολεία»

Λίγες ώρες πριν το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της βορείου Ελλάδος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος με μια προκλητική δήλωση μέσα στο κοινοβούλιο προανήγγειλε επί της ουσίας επεισόδια και ταραχές στην αυριανή συγκέντρωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς, γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω».

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ.Ηλιόπουλος επιτέθηκε κατά του υπουργού παιδείας αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων ευχόμενος όπως είπε να πιουν πολλά κιλά ξύδι επειδή τώρα ξυπνάει η ελληνική νεολαία.

«Έχετε βραχυκυκλώσει γιατί είδατε ότι ελληνική νεολαία δεν τσιμπά τα παραμύθια του πολυτεχνείου και ξύπνα για ένα εθνικό θέμα. Έχετε έρθει σε πανικό, δεν ξέρετε τι κάνετε οι καθηγητές προσπαθούν να τα βάλουν με τους μαθητές. Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν κι εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το σταματήσετε να τους εκβιάζετε να τους τιμωρήσετε. Σας ευχόμαστε περαστικά να πιείτε πολλά κιλά ξύδι, η ελληνική νεολαία ξυπνάει».

«Φασιστικός λόγος»

Άμεσα αντέδρασε η υπουργός προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία έκανε λόγο για παραληρηματικό και φασιστικό λόγο και ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν.

«Παραληρηματικός και φασιστικός λόγος μέσα στο κοινοβούλιο και θέλω όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλον αυτό τον καινούργιο κίνδυνο και την προσπάθεια που γίνεται σε νέα παιδιά».

Στο παραλήρημα Ηλιοπούλου αντέδρασε Ο Σπύρος Δανέλλης από το Τοτάμι ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης, άλλα και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία»

«Εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες. Έχουμε να κάνουμε με την εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Οι απολογητές του ναζισμού και του φασισμού δεν δικαιούνται να μιλούν για πατρίδα και πατριωτισμό.

Είναι μια νέα υπόθεση η εισβολή τους στα σχολεία, είναι εξαιρετικός κίνδυνος για την επώαση του αυγού του φιδιού για το αύριο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει η δημοκρατία να αυτοπροστατευθεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε το μιθριδατισμό και πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή τους την ασυδοσία», επισήμανε ο Σπύρος Δανέλης.

«Οι νοσταλγοί της εκτροπής τα βάζουν ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας και ήρθαν εδώ στο κοινοβούλιο για να κάνουν μάθημα με το σύνθημα η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία», πρόσθεσε ο Τάσος Κουράκης.

«Είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής που παρέδωσαν την Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους ιταλούς φασίστες και κατακτητές για να κατατσακίσουν το λαό οδηγώντας τον στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κηρύττουν τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Καραθανασόπουλος.