Η Τουρκία ζήτησε να ερευνήσει το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Έπειτα από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στην Τζαμάλ Χασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας μα πραγματοποιήσουν έρευνα στο εσωτερικό του κτηρίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, κλήθηκε για δεύτερη φορά μάλιστα στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ενώ του διαβιβάστηκε και το έτοιμα για έρευνα.

«Του διαβιβάσθηκε ότι αναμένουμε να συνεργαστεί πλήρως στο πλαίσιο της έρευνας», πρόσθεσε η πηγή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τζαμάλ Χασόγκι, δημοσιογράφος που έχει επικρίνει την εξουσία στο Ριάντ και έγραφε κυρίως για την Washington Post, επισκέφθηκε το προξενείο την Τρίτη για την διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ο Χασόγκι δεν βγήκε ποτέ από το προξενείο. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο το βράδυ ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο Χασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

Ωστόσο το Ριάντ διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους χαρακτήρισε «αβάσιμους».

Μιλώντας την Κυριακή για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγεται προτού προβεί σε δηλώσεις.

«Αναμένω ακόμη και ελπίζω», δήλωσε.