«Βροχή» τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli Follie

Δεκτή έγινε από την πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η αίτηση παράτασης της προσωρινής απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της Folli – Follie.

O μάρτυρας POY κατέθεσε από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών ,ταμίας της Ένωσης, Αλέξανδρος Νοδαράκης, επισήμανε και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, πως η ζημιά των αιτούντων, δηλαδή των επενδυτών είναι ολοκληρωτική.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, αναμένουν πλέον το επόμενο διάστημα την απόφαση επί της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει για το υπόθεση.

Με την αίτησή τους αυτή οι επενδυτές στρέφονται κατά της Folli – Follie, δηλαδή κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου που μετέχουν στο ΔΣ της εταιρείας, κατά των εναπομεινάντων μελών του ΔΣ αλλά και κατά ορκωτών λογιστών. Οι προσφεύγοντες επενδυτές ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι του ποσού των 2, 3 εκατ. ευρώ.

Στις 29 Ιανουαρίου η αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού για το «Άττικα»

Παράλληλα, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου αίτηση ανακοπής πλειστηριασμού για το «Άττικα». Σύμφωνα με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών η ενεχυρίαση της μετοχικής θέσης που έχει η Folli – Follie στο «Άττικα» έγινε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της. Άρα, κατά τους επενδυτές η ενεχυρίαση έχει καταδολιευτικά στοιχεία που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των μετόχων.

Μετά τη συζήτηση της αίτησης ανακοπής έχει δε προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 6 Φεβρουαρίου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί για το ίδιο θέμα.

Επίκειται μάλιστα η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης από περίπου 300 επενδυτές κατά της Folli – Follie, μελών του ΔΣ της εταιρείας, ορκωτών ελεγκτών αλλά και αναδόχων των ξένων τραπεζών