Το παλιό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Χωραφακίων

Προχωρά ο σχεδιασμός του δήμου Χανίων για ανέγερση σχολείων μέσω ΣΔΙΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του Δήμου Χανίων για την ανέγερση κτηρίων που θα στεγάσουν σχολικές μονάδες, διαδικασίες που υλοποιούνται μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε χθες (Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογράφηκε το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου στα Χωραφάκια της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, το οποίο προορίζεται για την ανέγερση 6θέσιου δημοτικού σχολείου.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνέντευξη, «το συγκεκριμένο σχολείο συμπεριλαμβάνεται στις οχτώ νέες σχολικές μονάδες που έχουν ενταχθεί και θα ανεγερθούν στον Δήμο Χανίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και, με την αγορά του οικοπέδου αυτού, ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας των Χωραφακίων».

Το οικόπεδο στα Χωραφάκια εμβαδού 2.098,11 τετραγωνικών μέτρων είναι όμορο στο υφιστάμενο δημοτικό σχολείο και το νέο 6θέσιο σχολείο που θα ανεγερθεί σε αυτό μέσω ΣΔΙΤ θα λειτουργεί μαζί με το υφιστάμενο, κεραμοσκεπές, κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου ως μία ενιαία σχολική μονάδα, η οποία θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες στέγασης των μαθητών δημοτικού της ευρύτερης περιοχής των Χωραφακίων.

«Με την κατασκευή του νέου 6θέσιου δημοτικού θα αποδεσμευτούν οι δύο μισθωμένες ισόγειες αίθουσες-δωμάτια παρακείμενου κτηρίου και ταυτόχρονα θα απομακρυνθούν οι τέσσερις προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, βελτιώνοντας ριζικά τις συνθήκες στέγασης των μαθητών του δημοτικού σχολείου» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Με την αγορά από τον Δήμο Χανίων του οικοπέδου στα Χωραφάκια για την ανέγερση 6θέσιου δημοτικού σχολείου και του οικοπέδου στα Περιβόλια για την ανέγερση 3θέσιου Νηπιαγωγείου πριν μερικές μέρες, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την υλοποίηση από τον Δήμο Χανίων του έργου της κατασκευής των οκτώ σχολικών μονάδων και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, μετά τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων οι διαδικασίες για την ανέγερση των νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών θα έχουν κατασκευασθεί οκτώ νέες σχολικές μονάδες που θα λύσουν οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στα Χανιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ