Πρόεδρος ΕΥΑΘ: «Τα πλημμυρικά φαινόμενα ευθύνονται για τη θολότητα του νερού»

Στα σημερινά πλημμυρικά φαινόμενα απέδωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, τη θολότητα του νερού στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση σε πολλές περιοχές της πόλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως: «Λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων στην περιοχή του Δενδροποτάμου, το νερό του αντλιοστασίου εκεί, έχει εμφανίσει υψηλή θολότητα και διεκόπη από το μεσημέρι η τροφοδοσία από το αντλιοστάσιο της πόλης. Έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις που επιβάλλουν η εθνική και ευρωπαϊκή οδηγία περί πόσιμου νερού, για να διαπιστωθεί ότι το νερό είναι ασφαλές, το νερό αυτό απορρίπτεται στον Δενδροπόταμο και δεν τροφοδοτεί την πόλη. Θα έχουμε ενδείξεις για την ασφαλή ποιότητα του νερού αυτού, αύριο νωρίς το μεσημέρι. Έως τότε το αντιλιοστάσιο αυτό δεν θα τροφοδοτεί μέρος του κέντρου της πόλης».

Γεμίζουν οι δεξαμενές

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ κ. Κρεστενίτης, για να αντισταθμιστεί στο μέτρο του δυνατού το έλλειμμα που προκύπτει από την κατάσταση στον Δενδροπόταμο, έχει αυξηθεί η παροχετευτικότητα από τον Αλιάκμονα και γεμίζουν οι δεξαμενές. Σε λίγη ώρα, διευκρινίζει, θα υπάρξει πιο αναλυτική ανακοίνωση και για τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλονίκης.