Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή Μαρινάκη

Την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη, μαζί με 27 ακόμη εμπλεκόμενους για τα «στημένα», πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος.

Η πρότασή του αφορά το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας ο οποίος επανεξέτασε την σχετική δικογραφία.

Αποφασίζει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών

Η  πρόταση Δράκου επικυρώνει επί της ουσίας το βούλευμα  του συμβουλίου Εφετών, με το οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για το κακούργημα της  αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Την τελική απόφαση πάντως αναμένεται να λάβει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο, Μαρία Γαλάνη) όμως, επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει την περασμένη Άνοιξη  τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον κ. Βουρλιώτη, ο οποίος θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Εξάλλου, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2057/2017) ως προς το σκέλος που αφορούσε την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/1999 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Κατόπιν αυτών, η υπόθεση γύρισε πίσω για να κριθεί εκ νέου, αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.