«Πρώτο Θέμα και Μητσοτάκης έχουν κοινό χρηματοδότη»

«Το Πρώτο Θέμα ασχολείται σε 6 σελίδες, με “ μαρινάκεια” προσέγγιση, ενδεχομένως και κατά παραγγελία, μαζί μου» , δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Το Πρώτο Θέμα έχει χρηματοδοτηθεί από την ίδια οφσόρ που ενίσχυσε και τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη.

Ίσως λοιπόν η εφημερίδα εκτελεί εντολή του προέδρου της ΝΔ με τη διαμεσολάβηση του κοινού χρηματοδότη.

Ένα πρόσωπο, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να μας αποκαλύψει.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το πράξει πρώτη η εφημερίδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενημέρωση του λαού.

Ίσως πάλι, απλώς να μεγαλώνει η ανησυχία του υποκόσμου για την εξέλιξη συγκεκριμένων δικαστικών υποθέσεων.

Και για το λόγο αυτό ο υπόκοσμος σπαρταράει», αναφέρει ο κ. Παππάς στη δήλωσή του.

Προηγήθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Εδώ Παππάς;»

Στο Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής, δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Εδώ Παππάς;», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Το τελευταίο διάστημα το πιο δημοφιλές παιχνίδι στα «μυστικά δωμάτια» της κυβέρνησης είναι ο «παπάς». Μακριά από εμάς το ότι οι άνθρωποι είναι «παπατζήδες». Απλώς το «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» καταγράφει τα ερωτήματα και τους γρίφους για το status του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και τη σχέση του με τον πρωθυπουργό.

Τσίπρας και Παππάς παραμένουν «σιαμαίοι», ο πρωθυπουργός τον έχει απομακρύνει, τον έχει θέσει σε μια ιδιότυπη καραντίνα;

Ή ο ίδιος ο Παππάς έχει επιλέξει μια πιο αθόρυβη διαδρομή επειδή διαπίστωσε ότι η προηγούμενη υπερέκθεση τον έβαλε στη μέση πολλαπλών συγκρούσεων που του μείωσαν το πολιτικό κεφάλαιο;

Κινδυνεύει να θεωρηθεί βαρίδι για τον πρωθυπουργό και να ακολουθήσει το μέλλον κάποιων προκατόχων του -«αντ’ αυτού» τέως πρωθυπουργών όπως οι δύο Θόδωροι, ο Ρουσόπουλος που μετά από μια περίοδο πολιτικής εξορίας τώρα αγωνίζεται να επιστρέψει και ο Τσουκάτος που μετά το διαζύγιο με τον Κώστα Σημίτη εγκατέλειψε το κεντρικό πολιτικό παιχνίδι;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα δεν είναι πολύ εύκολες. Το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει πολλά πράγματα να μένουν «εντός δωματίου» και αποφεύγει τις δημόσιες συγκρούσεις, κάτι που συνήθιζαν να κάνουν με μεγάλη συχνότητα υπουργοί και στελέχη των παραδοσιακών κυβερνητικών κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν.

Πέρα όμως από τα μυστήρια, υπάρχουν δύο ακράδαντες ενδείξεις ότι το άστρο του Νίκου Παππά έχει χάσει πολλή από τη λάμψη του στον γαλαξί» της κυβέρνησης.

Οι πρώτες αμφισβητήσεις προήλθαν από τον καταιγισμό αποκαλύψεων για τα έργα και τις αμαρτίες του παλιού συμμαθητή και στενού φίλου από την «παρέα της Καισαριανής» Μανώλη Πετσίτη.

Ο δεύτερος κύκλος προήλθε από τις καταγγελίες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι ο Παππάς, την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016, περιέφερε -σε συνεννόηση με τον Τσίπρα- τον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου να χρηματοδοτήσει με ένα «δωράκι» 20 εκατ. ένα υπό δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL.»