Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΔΣ και εργαζομένων «Στο Κόκκινο»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας παρουσιάζονται οι νέες προτάσεις για την ανάκληση των απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παρουσίασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της διοίκησης της “Left Media”, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσω της ανακοίνωσης αυτής, οι διοικούντες τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι «υπαναχωρούν από την πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν» και τους καλεί να «σταματήσουν να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου».

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, σφοδρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου των εργαζομένων για το ίδιο θέμα, τονίζοντας ότι από την πλευρά τους, «δεν υπάρχει καμιά υπαναχώρηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Left Media AE έχει ως εξής:

“Σε χτεσινή συνάντηση (13.02) όπου παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου,  ο Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Σ. Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της «Left Media» και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία:

– θα επικρατήσουν μειώσεις  της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως  1200 ευρώ και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

– ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος

– ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ

– τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα  μισθοδοσία .

– Αποζημίωση με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε  ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ ανακαλούνται, όπως είχαμε από την αρχή ανακοινώσει δημόσια, μόλις θα γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.

Για την εν λόγω συμφωνία, μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ. Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση.  Μετά τη σημερινή τους Γ.Σ. οι εργαζόμενοι υπαναχωρούν από την πρόταση που οι ίδιοι κατέθεσαν και έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της «Left Media» χωρίς αλλαγές.

Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς  δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε  να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του 105,5 Στο Κόκκινο.”

Τι αναφέρει  η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, Μπ. Μιχαλοπούλου:

«Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Left Media από την οποία πληροφορούμαστε ότι “υπαναχωρήσαμε από την πρόταση  που οι ίδιοι καταθέσαμε” και στην οποία κατηγορούμαστε ότι “παίζουμε ανεύθυνα με το μέλλον του ραδιοφώνου” “παίζουμε παιχνίδι στις πλάτες του” και δεν σεβόμαστε τους ακροατές και τις ακροάτριες του”. Δεν ξέρουμε από που έχει αυτή τη πληροφορία η left media. Oι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων παίρνουν αποφάσεις οι οποίες δημοσιοποιούνται άμεσα.

Θα παρακαλέσουμε  τα μέλη του Δ.Σ του σταθμού να ενημερώνονται γι’ αυτές από τις ανακοινώσεις μας και όχι από καλοθελητές ή πηγαδάκια. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θα περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και όχι ανακοινώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αν μη τι άλλο, για να μην παίζονται παιχνίδια στις πλάτες του ραδιοφώνου.

Στη σημερινή συνέλευση 14 Φεβρουαρίου δεν τέθηκε θέμα υπαναχώρησης. Η μόνη ψηφοφορία που έγινε, αφορούσε τη στήριξη ή μη των όποιων αποφάσεων των τεχνικών του σταθμού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του σταθμού. Με 23 ψήφους υπέρ και 2 λευκά αποφασίστηκε η στήριξη των συναδέλφων τεχνικών.»