«Πόλεμος» Twitter μεταξύ πολέμιων και υποστηρικτών Ερντογάν

Διαδικτυακός πόλεμος έχει ξεσπάσει στην γειτονική Τουρκία, όπου εκατομμύρια χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας του Twitter, έχουν σχηματίσει δύο αντίπαλα στρατόπεδα, με το ένα να αποτελείται με πολέμιους του προέδρου Ερντογάν και το άλλο με υποστηρικτές.

Η συγκεκριμένη φρενίτιδα ξέσπασε για πρώτη φορά χθες (08/05), έπειτα από την ομιλία του Τούρκου προέδρου στην οποία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι όταν οι Τούρκοι πολίτες του πούνε Tamam (μτφ. Φτάνει, αρκετά) τότε θα παραιτηθεί.

Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε μέσα σε λίγη μόνο ώρα πανικό, καθώς δεκάδες χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να γράψουν στο προσωπικό του προφίλ το χάσταγκ #Tamam προκειμένου να δηλώσουν την αγανάκτησή τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, καλώντας τον ταυτόχρονα σε παραίτηση.

Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσαν και εκείνοι με την σειρά τους να δηλώσουν την υποστήριξή τους στον ηγέτη τους γράφοντας μέσω του προσωπικού τους προφίλ στο Twitter μαζικά μηνύματα με ετικέτα τη λέξη devam (μτφ. κι άλλο, συνέχισε).

Το συγκεκριμένο θέμα φυσικά απασχόλησε την κοινή γνώμη της γείτονος, λαμβάνοντας και πολιτικές προεκτάσεις καθώς νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, σχολίασε το θέμα λέγοντας «Οι απόπειρες χειραγώγησης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δεν οδηγούν πουθενά, πρόκειται για μάταιες προσπάθειες». Και από την πλευρά του όμως, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διαβεβαίωσε σήμερα ότι στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα τον κρίνουν «οι κάλπες, όχι το Twitter».

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση που αναμένεται να ισχύσει από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου σε περίπτωση που επανεκλεγεί θα του δοθεί το δικαίωμα να παραμείνει στον προεδρικό θώκο για άλλα δέκα χρόνια.