INTIME

Π. Λαφαζάνης: «Ανεπιθύμητος ο Πάιατ στην Ελλάδα, να μη γίνουμε Ουκρανία του Νότου»

«Ανεπιθύμητο» χαρακτηρίζει τον Τζέφρι Πάιατ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα «δεν πρέπει να μετατραπεί σε Ουκρανία του Νότου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, εξάλλου, «η αμερικανονατοϊκή στρατηγική και η υποτέλεια της κυβέρνησης Τσίπρα – Κοτζιά – Καμμένου θάβουν την ασφάλεια της χώρας και υπονομεύουν την ακεραιότητά της».

«Η πρωτοφανής σε προκλητικότητα απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες από την χώρα μας και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, αποτελεί μια πράξη αδικαιολόγητα εχθρική προς την Ρωσία, η οποία μόνο ως μεγάλο δώρο στο ΝΑΤΟ και ιδίως στις ΗΠΑ μπορεί να εκληφθεί», δήλωσε αρχικά ο γραμματέας της ΛΑΕ, κατά την ομιλία του στη Λευκίμμη Κέρκυρας.

«Μια καταρρέουσα κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, βλέποντας να χάνει ταχύτατα και τα τελευταία λαϊκά της ερείσματα, επιχειρεί να γαντζωθεί στην εξουσία, επιζητώντας με κάθε μέσο την ξένη προστασία και προσφέροντας στους υπερατλαντικούς κηδεμόνες της κάθε υπηρεσία που της ζητείται, ανεξάρτητα από το πόσο ανεπανόρθωτη βλάβη προκαλεί στα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια της πατρίδας μας», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι πίσω από τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την πατρίδα μας βρίσκονται οι ΗΠΑ και ειδικότερα ο πολυπράγμων πρεσβευτής τους στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Ο Πάιατ, ο οποίος ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κίεβο υπήρξε αρχιτέκτονας του φιλοαμερικανικού, αντιρωσικού και φασιστικής χροιάς πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014, δεν διορίστηκε τυχαία ούτε από σύμπτωση ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον Μάη του 2016, δύο χρόνια μετά από ένα πραξικόπημα που διέλυσε, σχεδόν, την Ουκρανία, την έσπρωξε σε εσωτερικό πόλεμο και επαίτη της Δύσης για τη συντήρηση της εξαθλίωσης της».

Καταγγέλλει το ρόλο του Πάιατ ο Π. Λαφαζάνης

«Ο Πάιατ, πολυπράγμων στη χώρα μας, με συνεχείς παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή, με ‘έδρα’ τα ελληνικά υπουργεία και ειδικά το Υπ. Άμυνας, ήρθε στην Ελλάδα με ειδικό ρόλο και έκτακτες εξουσίες», υποστήριξε στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΛΑΕ, εξηγώντας:

«Η αποστολή του έχει ως κωδικό τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ουκρανία του ευρωπαϊκού Νότου και σε σκληρό νεοψυχροπολεμικό αντιρωσικό ‘θώρακα’ των ΗΠΑ στα Βαλκανία και την Ανατ. Μεσόγειο. Αυτόν τον εθνικά επικίνδυνο ρόλο για τη χώρα μας υπηρετούν μια σειρά αδικαιολόγητα εχθρικές προς την Ρωσία επιλογές της Αθήνας με κορύφωση τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών που προκάλεσαν και πρωτοφανή ένταση στις σχέσεις της με την Μόσχα».

Ο θετικός ρόλος της Ρωσίας

Παράλληλα, υποστήριξε πως «η Ρωσία σε δύσκολες στιγμές, παρ’ ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα αντίπαλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό, έχει παίξει αθόρυβα θετικό ρόλο για την ασφάλεια της πατρίδας μας και της Κύπρου, εξυπηρετώντας φυσικά και το δικό της συμφέρον» και πως «οι κίνδυνοι, οι εχθρικές πολιτικές, η οικονομική καταλήστευση και οι απειλές για την Ελλάδα δεν προέρχονται από την Ρωσία αλλά από τους ομοτράπεζους ‘συμμάχους’ της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ και την Γερμανία».

Κλείνοντας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «ο Τζέφρι Πάιατ και κυρίως οι αποικιακές πολιτικές που μεθοδεύει, ενορχηστρώνει και οργανώνει στο παρασκήνιο και εκπορεύονται από τις ΗΠΑ, πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητες από τον ελληνικό λαό» και κατέληξε λέγοντας:

«Η Ελλάδα ως σύγχρονη αποικία, αντιρώσικη ‘ασπίδα’ της Δύσης στην περιοχή, Γερμανικό προτεκτοράτο και αμερικανονατοϊκό πολιτικό στρατιωτικό οικόπεδο, δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον. Η χώρα μας όσο ποτέ χρειάζεται μια πραγματική ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή για την ασφάλεια της, για τη δημοκρατία, για την εθνική της ανεξαρτησία και για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη».