INTIME

Π. Λαφαζάνης: Κλινικά νεκρή αυτή η κυβέρνηση

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ναύπλιο, ο  επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να αναλάβει πομπωδώς, με ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο, την πολιτική ευθύνη της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι, πραγματοποιήθηκε ως ύστατο καταφύγιο και ως απεγνωσμένη κίνηση, μήπως περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί. Και κυρίως για να αποφύγει την μαζική παραίτηση υπουργών του και του ιδίου.Ο Αλ. Τσίπρας «έστριψε δια του αρραβώνος», για να θυμηθούμε την παλιά ελληνική ταινία, αλλά η στροφή του χτύπησε σε τοίχο» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να αναλάβει πομπωδώς, με ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο, την πολιτική ευθύνη της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι, πραγματοποιήθηκε ως ύστατο καταφύγιο και ως απεγνωσμένη κίνηση, μήπως περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί. Και κυρίως για να αποφύγει την μαζική παραίτηση υπουργών του και του ιδίου.

Ο Αλ. Τσίπρας «έστριψε δια του αρραβώνος», για να θυμηθούμε την παλιά ελληνική ταινία, αλλά η στροφή του χτύπησε σε τοίχο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει ότι «από τότε που ανακαλύφθηκε η πολιτική ευθύνη χάθηκε το πολιτικό φιλότιμο», για να παραφράσουμε λίγο την γνωστή λαϊκή ρήση.

Η κίνηση του Αλ. Τσίπρα όχι μόνο δεν είχε θετικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα και έπεσε στο κενό, αλλά και έκανε πιο επιτακτικό και πιο αναγκαίο αυτό που ήθελε να αποφύγει: το αίτημα για της παραίτησής του.

Από εδώ κι εμπρός τόσο οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες της τραγωδίας, όσο και οι εξελίξεις με την κυβέρνηση και οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή είναι ραγδαίες και θα λάβουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Η τραγωδία στο Μάτι ξεχείλισε το ποτήρι της ανικανότητας και της παχυδερμίας, μιας βαθιά μεταλλαγμένης κυβέρνησης, που έχει παραδοθεί σε ξένα κέντρα και έχει αποδεχθεί και συμβιβαστεί με όλα όσα έχουν διαλύσει και καταστρέψει την χώρα.

Μετά το Μάτι, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει και πνέει τα λοίσθια, αν δεν έχει τελειώσει.

Είναι μια κυβέρνηση διασωληνωμένη και κλινικά νεκρή. Είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κυβερνά και όσο παραμένει στην εξουσία μόνο μεγάλα δεινά και συμφορές θα επισωρεύει στον τόπο.

Η απάντηση στην καταρρέουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και δεν πρέπει να είναι η επιστροφή της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργού, στην εξουσία.

Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ έφεραν στην Ελλάδα την κρίση και την κατέστρεψαν με τα μνημόνια και την αποικιοποίηση.

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, που προαλείφεται, αλίμονό μας, για πρωθυπουργός, έχει ψηφίσει και στηρίξει όλα τα καταστροφικά μνημόνια της λιτότητας και της κλοπής σε αυτήν την χώρα και έχει «διαπρέψει» ως υπουργός στην άθλια μνημονιακή διαχείριση.

Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη στοιχειώδους, έστω και για τα μάτια του κόσμου, αυτοκριτικής για τα αθλιέστατα έργα του, αλλά φτάνει στο σημείο να τα εξυμνεί και να ζητά «δικαιωμένος» να τα επαναλάβει.

Ακόμα και τα αυθαίρετα στο Μάτι και τις παραλιακές αυθαίρετες συστοιχίες από βίλλες στελεχών και «κολλητών» της ΝΔ, δικαιολογεί, χωρίς αιδώ, η ηγεσία της ΝΔ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εντελώς υποκριτικά και για λόγους αντιπερισπασμού καταγγέλλει τις γενιές αυθαιρέτων, τη στιγμή που πρόσφατα ο Σταθάκης έσπευσε να νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία στο «Κόκκινο Λιμανάκι».

Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και της ίδιας πολιτικής, που συντηρεί την πελατειακή ψήφο, διαιωνίζει την λιτότητα, αναπαράγει την ξένη κηδεμονία, συγκαλύπτει τις τακτικές μίζας και αποθεώνει την διαπλοκή. Με δυο λόγια όσα πρέπει να αλλάξουν και να ανατραπούν για να αποκτήσει μέλλον η πατρίδα μας.

Αυτήν την ώρα η Βουλή χρειάζεται μια πραγματική δυναμική αντιπολίτευση και ο τόπος μια προοπτική εναλλακτικής λύσης. Αυτό σημαίνει ισχυρό κίνημα και ισχυρή Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).

Ο πονοκέφαλος και ο εφιάλτης του σημερινού σάπιου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος και των εκπροσώπων του είναι να δουν μια δυνατή ΛΑ.Ε, στο πλαίσιο ενός μεγάλου μετώπου συνεπών αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντισυστημικών δυνάμεων, να δίνει το παρόν στη Βουλή και σε ένα αναγεννημένο, σύγχρονο και ενωτικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας, για την εθνική, οικονομική και κοινωνική μας απελευθέρωση».