Ράλι 21% στην Πειραιώς και 10,69% στη ΔΕΗ

Ράλι και έκρηξη τιμών προκαλεί στο χρηματιστήριο και κυρίως τις τράπεζες το ιστορικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που οδηγεί και σε εθνικές εκλογές. Η αγορά άνοιξε με ανοδικό gap και κέρδη 5,8%. Ο Γενικός Δείκτης ήδη κινείται στις 770,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,22%.

Η αγορά είναι ανοδική, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστές οι αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, και φυσικά τα funds στην Ελλάδα θα ανεβάζουν τις τιμές κάθε φορά που προσπαθούν να πωλήσουν είτε οι short, είτε άλλοι επενδυτές. Από αύριο αυτή η εικόνα θα γίνει πιο ευκρινής.

Ενδεικτική είναι λ.χ η άνοδος στην Τράπεζα Πειραιώς. Στο δρόμο, όμως, προς τις βουλευτικές εκλογές σημασία θα αποκτήσουν τόσο οι τράπεζες, όσο και οι μη τραπεζικές μετοχές. Οι προοπτικές για την οικονομία και τις τράπεζες είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία. Στο διάστημα αυτό που η αντιπολίτευση υπολογίζει σε 18 μήνες θα επωφεληθούν και οι τράπεζες και επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα οι ξένοι οίκοι θα προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις, ενώ από σήμερα οι short θα κληθούν από τους ανωτέρους τους να εξηγήσουν πώς θα διαχειριστούν τις θέσεις τους. Φυσικά, οι απαντήσεις τους θα έχουν ενδιαφέρον, καθώς έχουν βρεθεί στη χειρότερη θέση για επενδυτές. Εγκλωβισμένοι με μοναδικό διέξοδο το κλείσιμο των ανοικτών πωλήσεων για να μειωθεί η ζημιά.

Ράλι 21% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,096 ευρώ.

Κέρδη 11,31% για την Alpha bank στα 1,38 ευρώ.

Άνοδος 8,5% για τη Eurobank στα 0,7535 ευρώ.

Κέρδη 5,45% για την Εθνική στα 2,09 ευρώ.

Με ράλι 10,35% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,61 ευρώ, αποτυπώνει πλέον και μελλοντικές προσδοκίες.

Κέρδη 6,14%  για τον ΟΛΠ στα 21,60 ευρώ.