Ρήγας: «Δέσμιοι παλιών αντιλήψεων στο Κίνημα Αλλαγής»

Έκλεισε προς το παρόν την πόρτα συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, δηλώνοντας πως «παραμένουν δέσμιοι παλιών αντιλήψεων».

«Εάν αλλάξουν, εδώ είμαστε να τους ακούσουμε» πρόσθεσε, μιλώντας στον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού 24/7 και στους δημοσιογράφους Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια, ο κ. Ρήγας υποστήριξε πως ορθώς αποσύρθηκε για διαβούλευση ώστε να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και πως με αυτό τον στόχο γίνονται συζητήσεις με φιλοζωικές οργανώσεις.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» δήλωσε σκωπτικά, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αναζητήσει αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis. Πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές γιατί ο ελληνικός λαός θα εκτιμήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Γεωργιάδης καλό θα ήταν να κρατήσει τις αναλύσεις για το εσωτερικό του κόμματός του και να συνεχίσει να πηγαίνει τη ΝΔ όσο πιο ακροδεξιά μπορεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Καθαρή έξοδος τον Αύγουστο»

Τέλος, ο  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και διαβεβαίωσε πως αμέσως μετά η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα της φορολογίας και του κατώτατου μισθού.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019»

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί εκλογών ξεκαθάρισε πως «εκλογές θα γίνουν το 2019, στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια, τόνισε πως «Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό σημαίνει και έξοδο από την επιτροπεία, ώστε να μπορεί η χώρα να διαμορφώνει μόνη της τις δικές της στρατηγικές». Αν και η συνεννόηση με τους δανειστές «είναι μία δύσκολη εξίσωση, αυτή θα κάνουμε. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην κοινωνία, θα παρουσιαστεί στους θεσμούς όσον αφορά τις αγορές. Θα έχει τη δική μας οπτική για την μετάβαση», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Επίσης, προανήγγειλε ότι «το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, το σχέδιο που θα είναι “ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ”. Σε αυτό εντάσσονται τα περιφερειακά συνέδρια, στο μέρος που συμβάλλουν σε αυτό το σχέδιο».

Ο κ Ρήγας, συνεχίζοντας, τόνισε πως «μετά τον Αύγουστο θέλουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού και σε παρεμβάσεις στη φορολογία για τα μεσαία στρώματα, που στήριξαν την δύσκολη περίοδο που περάσαμε».