Αδιέξοδο στα Σκόπια ενόψει δημοψηφίσματος

Προβληματική παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και της αντιπολίτευσης με βασικό θέμα το δημοψήφισμα.

Δημοψήφισμα που θα γίνει σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του Συντάγματος των Σκοπίων και στο οποίο δε φαίνεται να συμφωνούν οι ηγέτες των άλλων πολιτικών κομμάτων.

Χαρακτηριστικό της διαφωνίας είναι ότι η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που έγινε την Τετάρτη ολοκληρώθηκε δίχως την παρουσία του Χρίστιαν Μίτσκοσκι που επέλεξε να αποχωρήσει.

Απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση του Ζόραν Ζάεφ που του «επιτέθηκε» λεκτικά και… διαδικτυακά, τονίζοντας ότι αν ο ηγέτης του κόμματος VMRO-DPNE είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έπρεπε να παραμείνει στη συνάντηση.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ωστόσο περιμένει να κατευναστούν τα πνεύματα και να υπάρξει σύγκλιση απόψεων στη σημερινή, νέα, συνάντηση που προσκάλεσε, στην οποία ο «Μίτσοσκι θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πει είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν το μέλλον της χώρας», όπως δήλωσε ο Ζάεφ.