Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση»

Την αισιοδοξία του ενόψει της ρεβάνς με τη Βασιλεία εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης (1/8).

«Έχουμε ένα ισχυρό γκρουπ παικτών, παίκτες με μεγάλη θέληση να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, μπορεί και όχι. Είπα ξεκάθαρα πως σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Σεβόμαστε τη Βασιλεία, τους παίκτες, την ιστορία της, την εμπειρία τους, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και ήρθαμε εδώ να κερδίσουμε, παίζοντας το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Η Βασιλεία ήταν το φαβορί όταν έγινε η κλήρωση. Εμείς δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι τι μπορούμε να καταφέρουμε και ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση», τόνισε ο Ρουμάνος προπονητής.

Ερωτηθείς για  την αλλαγή τεχνικού στη Βασιλεία, απάντησε:

«Πρώτα από όλα, υπάρχουν παιχνίδια που προσπαθεί να κάνει ο καθένας. Δεν βρίσκομαι εδώ για να απαντήσω σε δήλωση κάποιου άλλου. Ημουν δίκαιος και ευθύς από την πρώτη στιγμή, Ηρθαμε να εφαρμόσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και να προκριθούμε. Η Βασιλεία είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και γεγονός πως κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα της καλής μας απόδοσης».

Για τις αλλαγές της Βασιλείας στο παιχνίδι του πρωταθλήματος είπε:

«Ο τρόπος του παιχνιδιού παραμένει ο ίδιος. Δεν υπήρχε χρόνος να αλλάξει κάτι σημαντικό. Για τη Βασιλεία είναι το τέταρτο παιχνίδι σε λίγες ημέρες. Η κατάσταση της ομάδας είναι ίδια. Έχουν κάποια προβλήματα τακτικά, όπως και στη φυσική κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος που αλλάχτηκε ο προπονητής. Κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά και να αντιδράσουμε σύντομα και γρήγορα σε όσα λάθη γίνουν, για να μην τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Εχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ωραία πράγματα και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο, ακόμα και αν είμαστε νέοι σε αυτήν τη διοργάνωση».

Για το αν πρόλαβε να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας του δήλωσε:

«Η Βασιλεία είχε δύο ευκαιρίες στο παιχνίδι της Τούμπας. Αυτές μπορούν να θεωρηθούν και φυσιολογικές με την ποιότητα που διαθέτει. Το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε και να πιέσουμε τους αντιπάλους μας. Είχαν δύο ευκαιρίες, είχαμε περισσότερες. Για αύριο δεν ξέρω τι θα γίνει στο γήπεδο, υπάρχουν φιλοδοξίες και από τις δύο ομάδες. Είναι ξεκάθαρο πως στη Βασιλεία είναι μεγαλύτερη η πίεση να παίξει στο Champions League. Εμείς τώρα ξεκινάμε το ταξίδι μας. Εχουμε την οργάνωσή μας, ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθούμε. Ερχόμαστε από μία περίοδο με ένα μεγάλο σερί νικών κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθησή. Ξαναλέω όμως υπάρχει σεβασμός στη Βασιλεία, όμως και μεγάλη πίστη για την πρόκριση».

Πηγή: Arena.gr