Ριτσώνα: Εργαστήρι ραπτικής «Η μητέρα μας Φάτμα» από φοιτητές των ΗΑΕ

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα εργαστηρίων ραπτικής «Η μητέρα μας Φάτμα» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα από τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Μοχάμεντ Μιρ Αλραΐσι, το γενικό γραμματέα υποδοχής του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Γκουγκουλή, και το διευθυντή του Πανεπιστημίου Ζάιεντ, Ριάντ Ελ Μοχέντμπ.

Στο πλαίσιο του έτους 2018 που ονομάζεται έτος Ζάιεντ από το όνομα του αείμνηστου ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Σεΐχη Μπιν Ζάιεντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, πραγματοποιούνται δράσεις σύμφωνες με τις αξίες και το όραμα του ιδρυτή.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων στις δομές φιλοξενίας Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα (καταυλισμός Ριτσώνας και καταυλισμός Λάρισας) είναι μια πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ζάιεντ για την ενίσχυση των γυναικών και την υποστήριξη των οικογενειών των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος μέλη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα καθώς και Έλληνες αξιωματούχοι. Επίσης, συμμετείχαν επιβλέποντες του Πανεπιστημίου Ζάιεντ και ομάδα φοιτητών που έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διαγωνισμούς καθώς και στη διανομή δώρων σε παιδιά και μητέρες στον καταυλισμό της Ριτσώνας.

Ο συντονισμός του έργου γίνεται μεταξύ της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα και της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στις δομές φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ