Ρωσία: Οι ΗΠΑ «πλευρίζουν» τους Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνουν

Σε μια αποκάλυψη όσον αφορά την δράση των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, το οποίο εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνουν.

Στην εν λόγω ανακοίνωση γίνεται λόγος για προκλητικές ενέργειες από μεριάς των ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές των διπλωματών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: «Επισημαίνουμε τη έντονη ενεργοποίηση προκλητικών ενεργειών κατά των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ.[…] Τις τελευταίες μέρες, μετά την ανακοίνωση για την αδικαιολόγητη απέλαση 60 συνεργατών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλλουν πυρετώδεις προσπάθειες για να έρθουν σε επαφή μαζί τους».

«Στις ΗΠΑ προφανώς αποφάσισαν να παίξουν με τον εξής συνδυασμό: οι επίσημες αρχές αδικαιολόγητα απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες, ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που συμπεριφέρονται όλο και πιο επιθετικά επιχειρούν την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουν την δύσκολη αυτή στιγμή για τους δικούς μας ανθρώπους. Καμία από τις προφανείς προθέσεις τους δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά αυτή είναι κυνική και αποκρουστική, λες και στην Ουάσιγκτον δεν γνωρίζουν πλέον ποια είναι τα πλαίσια της στοιχειώδους απρέπειας».

Τέλος το ρωσικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.