Ρ. Βλαχοπούλου: Τόσα χρήματα έπαιρνε για μία ταινία τη δεκαετία του ‘60

Ιδιαίτερες αποκαλύψεις γύρω από τη μεγάλη καριέρα της Ρένας Βλαχοπούλου γίνονται στο τελευταίο αφιέρωμα του Down Town, καθώς η ηθοποιός 

Πρωταγωνίστρια του Δαλιανίδη στο σινεμά και συγχρόνως στην Οδό Ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι να τραγουδάει «Έλα Πάρε μου τη Λύπη».

Μετά το θέατρο πραγματοποιούσε εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο. Η Ρένα Βλαχοπούλου κατέληξε να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη κωμική ηθοποιός!Τη δεκαετία του ’60, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά, ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη. Έπαιρνε 350 με 400 χιλιάδες δραχμές την ταινία, την ώρα που η Αλίκη Βουγιουκλάκη αμειβόταν με 500-600 χιλιάδες.

Το 1966 φεύγει από τη Φίνος Φιλμ και πηγαίνει στην εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος. Η συμφωνία προβλέπει διπλάσια αμοιβή για τη Ρένα και ποσοστά στα κέρδη. Τη χρονιά εκείνη γυρίζει τη Βουλευτίνα και το 1967 τη Βίβα Ρένα, υποδυόμενη σε διπλό ρόλο την άπορη και άσημη λαϊκή τραγουδίστρια Ρένα Παπαλιού και τη διεθνούς φήμης Ιταλίδα τραγουδίστρια Πεπιτα ντι Κορφού.

Για εκείνη την περίοδο που άλλαξε στούντιο θα πει: «Ήταν θέμα χρηματικό. Ποιος δίνει τα πιο πολλά. Ήταν η εποχή που μαζεύαμε όχι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, αλλά για να φτιάξουμε κάτι. Εγώ ήμουν τρομερά οικονόμα. Ήθελα να νιώσω στη ζωή μου στο γήρας ότι δεν θα έχω ανάγκη κανέναν. Όπως νιώθω αυτήν τη στιγμή. Τα λεφτά μου τα ξόδευα γιατί είχα και υποχρεώσεις. Αλλά κανόνιζα έτσι ώστε να τρώω τα τρία όταν έβγαζα δέκα».