Σαλβίνι: «Εντολή Κόντε για “λογική” διαπραγμάτευση με την Κομισιόν»

«Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαίρει της εκτίμησης και της στήριξης της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων και έχει την εντολή μας να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν με σημείο αναφοράς την λογική», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι την ώρα που ο Κόντε πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον προϋπολογισμό της Ρώμης να παραμένει στο επίκεντρο.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως «αναμένουμε να υιοθετήσουν ίδια στάση και όσοι θα πρέπει να μας απαντήσουν».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως η αναγέννηση της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει μέσω του διαλόγου της Ρώμης με το Βερολίνο, δεδομένων και των προβλημάτων του Παρισιού».

«Να ανανεωθεί ο άξονας Ρώμης – Βερολίνου»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λέγκα, «πρέπει να ανανεωθεί ο άξονας της Ρώμης με το Βερολίνο -που είναι και οι δυο μεγαλύτερες βιομηχανικές δυνάμεις της Ευρώπης- χωρίς καμία επαναφορά, βέβαια, λυπηρών εμπειριών του παρελθόντος».

«Η κυβέρνησή μας με τα Πέντε Αστέρια θα διαρκέσει πέντε χρόνια, αν και θεωρώ τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς και επιχειρηματίες εν ζωή», είπε ο Ματέο Σαλβίνι. Σε ότι αφορά την ιταλική οικονομία, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Κόντε στοχεύει σε ανάπτυξη άνω του 1%, και όχι του 0,1%» .

Τέλος, ο Ματέο Σαλβίνι καταδίκασε την βία μέρους του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία, αλλά δήλωσε πως κατανοεί τα οικονομικά και κοινωνικούς αιτήματα που γέννησαν αυτό το κίνημα. «Θεωρώ ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ένα προϊόν εργαστηρίου, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μόνη δυνατή αλλαγή».