Φωτό αρχείου

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι από την Υεμένη

Μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον της πόλης Νατζράν της Σαουδικής Αραβίας αναχαιτίστηκε, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Ριάντ.

Ωστόσο, 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, το οποίο πρόσκειται στους Χούθι, ανέφερε μέσω Twitter ότι ο πύραυλος έπληξε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς της Σαουδικής Αραβίας στην παραμεθόρια πόλη.

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που πολεμά εναντίον των Χούθι στην Υεμένη από το 2015 ανέφερε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την επαρχία Σαάντα εντοπίστηκε στις 20:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η πυραυλική επίθεση καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ωστόσο οι Χούθι ανέφεραν ότι η αντιπροσωπεία τους είναι αποκλεισμένη στη Σανάα και ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες αναβάλλονται ως αύριο Παρασκευή.

Η εκτόξευση αυτού του πυραύλου αυξάνει σε 185 τον αριθμό των πυραύλων που έχουν βληθεί από τους αντάρτες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας από το 2015 ως σήμερα, σύμφωνα με τη συμμαχία.

Το Ριάντ κατηγορεί το Ιράν ότι προμηθεύει με πυραύλους και άλλα όπλα τους Χούθι, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται, αντιτείνοντας ότι προσφέρει μόνο πολιτική υποστήριξη στους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ-AFP-Reuters