Σβίγκου: «Η ΝΔ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση»

«Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ΄18 συνεπάγεται την αλλαγή σελίδας τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μια μέρα μετά την εξαγγελία των μέτρων από τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι «με ελεύθερα τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η ίδια μπορεί και υλοποιεί το πρόγραμμά της».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι «είναι μια πολύ καλή μέρα για τη χώρα μας, μια πολύ καλή μέρα για τον ελληνικό λαό, για όσους τα χρόνια της κρίσης και τα χρόνια των μνημονίων υπέστησαν αδικίες και υπέφεραν με δυσανάλογα μέτρα» και τόνισε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης «έρχεται να βάλει σε τροχιά μεγαλύτερης ανάπτυξης την ελληνική οικονομία. Και βέβαια όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά μέτρων τα οποία έχουν όλο το προηγούμενο διάστημα ψηφιστεί και ήδη υλοποιούνται, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του υποκατώτατου, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ».

«Πρόκειται για μια βεντάλια θετικών μέτρων στο πλαίσιο του πρώτου προϋπολογισμού ο οποίος δεν είχε κανένα αρνητικό μέτρο κι ήταν ένας επεκτατικός προϋπολογισμός. Οπότε, σίγουρα με αισιοδοξία κοιτάζουμε την επόμενη μέρα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε η κ. Σβίγκου.

«Η ΝΔ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση αυτή τη στιγμή»

Επίσης η εκπρόσωπος τύπου είπε «η Ν.Δ. έλεγε «αφήστε με να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης ώστε να πείσω για την «αξιοπιστία» μου τους εταίρους και μετά, επειδή αυτοί είναι καλοί άνθρωποι κι επειδή με εμπιστεύονται κι επειδή θα είμαι ο καλύτερος μαθητής του ΔΝΤ, θα με αφήσουν να μειώσω τα πλεονάσματα.». «Η ΝΔ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση αυτή τη στιγμή» τόνισε η κ. Σβίγκου.

Τέλος, η κ. Σβίγκου έκανε λόγο για «αυτογκόλ Μητσοτάκη με την πρόταση δυσπιστίας για Πολάκη». «Από εκεί που ήθελε να αποφύγει, και βέβαια ακόμα θέλει να αποφύγει, το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, πάει σε μια τριήμερη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Εκεί θα αναγκαστεί να μιλήσει και για το δώρο Χριστουγέννων και για όλα τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρύψει την πολιτική του γύμνια, αυτή θα φανερωθεί στην ολότητά της», σημείωσε.

Δείτε επίσης: «Ένα ακόμα αυτογκόλ Μητσοτάκη»