«Όχι» στο κλείσιμο αρχαιολογικών χώρων λέει ο ΣΕΤΕ

Τον προβληματισμό και την αγωνία του εκφράζει ο ΣΕΤΕ, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να προχωρήσουν σε στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο (7/4).

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει, ότι το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων σε μία χρονική στιγμή που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής σεζόν εκπέμπει αρνητικά μηνύματα στις τουριστικές αγορές και καλεί το υπουργείο και την ΠΕΥΦΑ να βρουν τη «χρυσή» τομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ:

«Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) δημοσιοποίησε την απόφασή της για προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου, με πιθανή μελλοντικά κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Η στάση εργασίας των υπαλλήλων, αναμένεται να επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας μία ημέρα πριν το Πάσχα. Το προδιαγραφόμενο κλείσιμο των κοιτίδων πολιτισμού της Ελλάδας, σε μία χρονική στιγμή που σηματοδoτεί την έναρξη της φετινής σεζόν, εκπέμπει αρνητικά μηνύματα, τόσο στις διεθνείς τουριστικές αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά που παρουσιάζει αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση την πασχαλινή περίοδο.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, καλεί το υπουργείο Πολιτισμού και την ΠΕΥΦΑ να βρουν μέσα από το διάλογο τη ‘χρυσή’ τομή, προκειμένου να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών μας αλλά και των Ελλήνων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή και φιλοξενία εκατομμυρίων ξένων τουριστών για το 2018. Η Πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς».