Γεμάτα τα πλοία στην τελευταία «έξοδο» των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί την τελευταία μεγάλη «έξοδο» των εκδρομέων, που «δραπετεύουν» από τις πόλεις και τα αστικά κέντρα με προορισμό τις παραλίες της Ελλάδας.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ σε ισχύ θα τεθεί από τις 16:00 έως τις 23:00 το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

Ομαλά εξελίσσεται η κίνηση επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς ο μεγαλύτερος φόρτος εξόδου των κατοίκων του λεκανοπεδίου ήταν τις προηγούμενες ημέρες. Την τιμητική τους έχουν τα νησιά Τήνος και Πάρος, όπου η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 9 για τις Κυκλάδες και 4 για το Μαρμάρι και από το Λαύριο 5.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Τη Δευτέρα από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 22 πλοία με 24.710 επιβάτες και 3.567 οχήματα. Για διάφορα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 34 δρομολόγια και αναχώρησαν 7.056 επιβάτες με 698 οχήματα. Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 13 δρομολόγια και αναχώρησαν 8.014 επιβάτες με 1.546 οχήματα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια και αναχώρησαν 1.853 επιβάτες με 481 οχήματα.