Σε εξέλιξη το δημοψήφισμα των δικηγόρων της Αθήνας για το Πρωτοδικείο

Ξεκίνησε την Τρίτη (5/6) με μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων της Αθήνας, το δημοψήφισμα που οργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) μετά την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την ίδρυση δύο νέων Πρωτοδικείων στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου 2.000 δικηγόροι. Είτε με ψηφοφορία σε κάλπη, είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία (σ.σ. κάτι που γίνεται για πρώτη φόρα στην ιστορία του ΔΣΑ), εκφράζουν την γνώμη τους για το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι κάλπες για όσους θέλουν να ψηφίσουν με τον «κλασικό» τρόπο στο δημοψήφισμα έχουν στηθεί:

-Στα γραφεία του ΔΣΑ ( Ακαδημίας 20) όπου μπορούν να ψηφίζουν στις 5,6,7 και 8 Ιουνίου από τις  8:00 έως 18:00 και στις 11 Ιουνίου από τις 08.00 ως τις 20.00

-Τα γραφεία του Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και στο Εφετείο Αθηνών κατά τις 5, 6, 7, 8 και 11 Ιουνίου από τις 7:30 έως 15:30

-Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνεται όλο το 24ωρο από σήμερα 5 Ιουνίου ως τις 11 Ιουνίου που θα κλείσει στις 20.00

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του ΔΣΑ ομόφωνα έχει ταχθεί κατά της σχετικής υπουργικής εξαγγελίας.

Λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σημεία  που έχουν στηθεί οι κάλπες, άλλα και για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site του Συλλόγου (www.dsa.gr).