Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα-Λαύριο

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι από νωρίς το μεσημέρι η απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, όπου κατά τόπους φθάνουν τα 9 και 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Ωστόσο, τα απογευματινά δρομολόγια – πλην ενός – εκτελέστηκαν με τα συμβατικά πλοία.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας-Θάσος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη κακοκαιρία «Πηνελόπη» προκαλεί προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου, στη Μαγνησία, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών, ήδη επιχειρούν τα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, σημείωσε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν σε διάφορα σημεία.